/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Profesorii de educația fizică ar putea fi încurajați financiar să promoveze Rugby-ul în școli

missing
03 octombrie 2017, ora 19:48

„Anul acesta nu am reușit, dar sper cu timpul să intrăm în fiecare instituție școlară, cu echipamentul de rugby, cu instruirea învățătorilor, ca să aducem acest sport în toate raioanele și în toate satele și în toate școlile Republicii Moldova”, a menționat Alexei Cotruță, președintele Federației Moldovenești de Rugby.

Proiectul de popularizare a „sportului cu balonul oval” în școlile din țară ar putea începe în toamna anului 2018, datorită sprijinului financiar internațional.

„Rugby Europe, partenerul nostru, cu care  suntem în strânsă colaborare și World Rugby, care ne ajută prin granturi diferite pentru dezvoltarea sportului nostru în școli, pentru promovarea acestui sport și având așa granzi în spate noi suntem ferm încrezuți că suntem asigurați că vom face o performanță”, a menționat Alexei Cotruță, președintele Federației Moldovenești de Rugby.

Potrivit președintelui Federației Moldovenești de Rugby, echipamentele ce urmează a fi livrate în școli – mingi, maiouri și șorți, vor fi acordate gratis de către Federația Internațională de Rugby, în cadrul unui grant ce prevede modernizarea acestui sport în lume. Iar grantul anual de 30 000 de lire, care este prevăzut  pentru adaosul la salariile profesorilor de educație fizică, face parte din Trans Grant, oferit de Organizația Internațională de Rugby. „Noi facem accentul pe copii, în primul și în primul rând, că din dânșii pot să crească viitoarea generați”, a mai menționat acesta.

Ofițerul de presă al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării nu a fost de găsit pentru a ne oferi o reacție la această inițiativă. Actuala conducere a Federației Moldovenești de Rugby a venit la cârma forului sportiv la 3 iulie curent, urmare a unui litigiu care a durat 7 ani cu fosta conducere, decizia Curții Supreme de Justiție fiind în favoarea biroului federal nou.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram