Fug oamenii din Hawija, ultimul bastion al Statului Islamic din Irak. 12.500, în câteva zile

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Circa 12.500 de persoane au fugit din localitatea Hawija, ultimul bastion al organizației Stat Islamic (SI) în nordul Irakului, de la începutul ofensivei forțelor irakiene pentru a recuceri orașul, a anunțat marți ONU, informează AFP.

A doua fază a ofensivei pentru a recuceri Hawija a fost lansată pe 29 septembrie, înainte de ivirea zorilor, de către armată, unitățile antiteroriste, forțele de intervenție rapidă, forțele paramilitare Hashed al-Shaabi și forțele tribale.

„Numărul de persoane care au fugit de lupte a trecut de la 7.000 în prima săptămână la 12.500 noaptea trecută” (luni), a declarat Biroul ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA) într-un comunicat. „Nu știm câți oameni sunt în Hawija, ar putea fi până la 78.000”, a precizat OCHA.

ONU a indicat de asemenea că partenerii săi umanitari se află pe teren pentru a ajuta refugiații și a le oferi adăpost în tabere sau în centre de primire de urgență. Până la 72.000 de persoane ar putea fi cazate, conform Agerpres.

Orașul Hawija (nord) este unul dintre ultimele deținute de SI în Irak după ce jihadiștii au fost izgoniți din cea mai mare parte a teritoriilor pe care le-au cucerit în 2014.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...