/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ Mărturiile lui Thomas Gunderson, victima masacrului din Las Vegas în care au murit 59 de persoane

03 octombrie 2017, ora 19:21

Imaginile terifiante cu momentul săvârșirii atacului au șocat o lume întreagă. Oamenii au stat la coadă ore întregi ca să doneze sânge pentru cei grav răniți. Printre victimele atacului terorist se numără și Luca Iclodean din Cluj. Acesta s-a ales cu un plămân perforat de un glonte. În timpul intervenției chirurgicale, o parte din plămân i-a fost înlăturată, iar momentan starea acestuia este stabila. Și președintele Donald Trump, împreună cu prima doamna, au comemorat victimele atacului.

Unul dintre martorii la masacru își aduce aminte cu groază de acele clipe.

Noi credeam inițial că este o farsă. După care eu m-am uitat în sus și am observat că se împușcă de la etaj. Atunci am înțeles că totul este real și că din hotel, într-adevăr, ne împușcă. Pe mine m-a nimerit în picior”, își amintește martorul, Thomas Gunderson.

Bărbatul putea să nu mai fie în viață dacă nu era ajutat de două fete.

Nu cred că puteam fi salvat dacă două fete nu m-ar fi ajutat. Nici măcar nu știu cum le cheamă. Ele m-au târât de picioare. Cu o centură mi-au legat piciorul. După care au cerut ajutorul a doi bărbați pentru a mă scoate de acolo”, explică bărbatul/

Peste 22 de mii de persoane au participat la festivalul de muzică country în Las Vegas. Atacatorul a fost identificat. Se numește Stephen Paddock, are 64 de ani și este milionar. Individul s-a sinucis la scurt timp după ce a deschis focul asupra mulțimii care participa la festivalul de muzică. Gruparea „Statul Islamic” a revendicat atacul și l-a descris pe atacator drept „un luptător” al rețelei jihadiste. FBI a precizat, însă, că nu există indicii care să arate că bărbatul ar fi fost afiliat unei rețele teroriste internaționale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram