18:02:50 23.04.2024
Stiri

Vicepreședintele Parlamentului European: „Dacă nu SPRIJINIM R. Moldova astăzi, o dăm pe gratis Rusiei”

Politică 03.10.2017 17:31 Vizualizări4446 Autor: Ziarul National
Vicepreședintele Parlamentului European: „Dacă nu SPRIJINIM R. Moldova astăzi, o dăm pe gratis Rusiei”


Vicepreședintele Parlamentului European Victor Boștinaru, membru al grupului „Alianța Progresistă a Socialiștilor și Democraților”, este de părere că Uniunea Europeană trebuie să susțină guvernarea din R. Moldova. Boștinaru a afirmat astăzi în Parlamentul European că, dacă nu se va întâmpla asta, atunci R. Moldova va fi cedată gratis Rusiei. „Și atunci vom spune la final, do svidania Moldova, dar pe mâna PPE-ului”.

„Domnule comisar, recunosc, aproape că înţeleg frustrările PPE, dar totuşi mă voi adresa în special domnului Mcalister, domnului Broc, care au o solidă înţelegere a complexităţii situaţiei din R. Moldova. Am auzit astăzi în discursul colegului meu român, aceeaşi teză, o presupusă complicitate între PD şi preşedintele prorus, Dodon. Şi vă invit să discutăm faptele. Nu voi discuta de partea economică. Ştiţi mai bine ca mine, situaţia economică e în favoarea R. Moldova şi acest lucru a fost confirmat şi de FMI, şi de către Comisia Europeană. Unu, Guvernul R. Moldova a participat cu efective militare la manevrele organizate de NATO în Ucraina, în această vară ca răspuns la manevrele ZAPAD 2017. Acest lucru s-a făcut cu opoziţia preşedintelui Dodon. Preşedintele R. Moldova, prorusul Dodon s-a opus sistematic nominalizării în două rânduri a ministrului Apărării. Guvernul R. Moldova a cerut trupelor ruseşti să părăsească Transnistria şi a făcut-o inclusive de la tribuna ONU de la New York. Ce este şi mai important, în aceste zile în R. Moldova se discută de amendarea Constituţiei pentru a introduce un articol special referitor la integrarea europeană pentru ca în viitor Dodon să nu poată să deturneze cursul acestei ţări”, a spus Boștineanu în apărarea guvernării de la Chișinău, în momentul în care europarlamentarii dezbăteau astăzi un proiect de rezoluție la adresa R. Moldova.

Potrivit acestuia, cei care critică reforma electorală, adică sistemul mixt, „uită sau nu vor să ţină cont de faptul că această lege este sută la sută copy paste a legii electorale din Germania”.

„Este o lege democratică sau nu? Uită că au fost incorporate peste 80 la sută din recomandările Comisiei de la Veneţia. Acest lucru este democratic sau nu? Uită că noi nu putem judeca oportunitatea adoptării legislaţiei, într-un cuvânt, dacă nu sprijinim Moldova astăzi, o dăm pe gratis Rusiei şi atunci vom spune la final, do svidania Moldova, dar pe mâna PPE-ului”, a subliniat acesta.

De menționat că Victor Boștinaru a apărat în mai multe rânduri actuala guvernare de la Chișinău.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md