18:17:18 24.04.2024
Stiri

Maia Sandu: „Noi mai puțin ascultăm îndemnurile lui Mihai Ghimpu”

Politică 02.10.2017 18:00 Vizualizări2359 Autor: Ziarul National
Maia Sandu: „Noi mai puțin ascultăm îndemnurile lui Mihai Ghimpu”


Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, susține că formațiunea pe care o conduce va boicota referendumul de demitere a primarului de Chișinău Chirtoacă, dar nu pentru că așa a cerut liderul liberalilor Mihai Ghimpu, ci pentru a nu participa la „jocul” democraților și al socialiștilor.

„Noi mai puțin ascultăm îndemnurile domnului Mihai Ghimpu. Noi am luat o decizie la Biroul permanent (al PAS - n.r.). Nu participăm la acest referendum, pentru că îl considerăm un joc al Partidului Democrat cu Partidul Socialiștilor, mai degrabă o răsplată pe care o oferă PD pentru votul din vară al socialiștilor de modificare a sistemului electoral”, a declarat astăzi Maia Sandu, într-o conferință de presă.

Chiar dacă este de părere că municipiul Chișinău are nevoie de un primar care să rezolve problemele, Maia Sandu zice că astfel de lucruri urmează a fi făcute „în cadrul legal” și fără cheltuieli suplimentare.

„Noi nu participăm la aceste jocuri, chiar dacă spunem că municipiul Chișinău are nevoie de un administrator, un primar care să înceapă să rezolve problemele serioase cu care se confruntă capitala de mai mulți ani”, a adăugat Maia Sandu.

Amintim că, astăzi, și Partidul Unității Naționale condus de Anatol Șalaru a aunțat că va boicota referendumul anti-Chirtoacă de pe 19 noiembire curent.

Săptămâna trecută, liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a solicitat tuturor chininăuenilor să nu meargă la urne pe 19 noiembrie.

Comisia Electorală Centrală susține că, pentru organizarea referendumului de demitere a primarului capitalei, vor fi necesare 8,91 de milioane de lei.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md