/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Lupte grele, pericol atomic și noi reguli de mobilizare! Oficial: 3 mari amenințări pentru Moldova

/VIDEO/ Le „fură” soarele vecinilor. O casă cu mansardă „s-a transformat” într-un bloc cu 15 apartamente

missing
02 octombrie 2017, ora 18:08

„Asta uitați-vă, tunelul și el vrea să ridice în sus. Aici trebuiau să fie ușă și geamuri dar el s-a abătut de la proiectul care i s-a permis”, Grigore Buzuc este nemulțumit că pe strada Gheoghe Madan, acolo unde locuiește, se va înălța nu o simplă căsuță, așa cum se prevedea inițial, ci un bloc cu câteva etaje.

El construiește casă cu 15 apartamente. Asta e cu 10 etaje pe care o vedeți, asta cu 15 apartamente. Eu nu mai văd soarele în grădina mea. Și cum vedeți el se urcă în sus la al treilea etaj, a mai spus acesta.

Șeful Serviciului arhitectură și construcții din cadrul Preturii sectorului Râșcani, Gheorghe Arhip, ne-a comunicat că autorizația a fost eliberată doar pentru subsol, parter și mansardă. Potrivit lui, dacă proprietarul va ignora prescripția Inspecției de stat în construcții, va fi amendat.

Corectitudinea Executării lucrărilor de construcție ține de competența Inspecției de Stat în Construcții. Noi am făcut un demers în acest sens și urmează inspecția să verifice, a menționat Gheorghe Arhip, șeful Serviciului Arhitectură.

Acesta susține că s-a adresat de mai multe ori la poliție, la Direcția Generală Arhitectură din cadrul primăriei, dar muncitorii continuă lucrările chiar dacă Inspecția de Stat în Construcții a sistat lucrările. „M-am adresat l-a Ministerul Construcției, la Procuratura Generală, la Procuratura Anticorupție, unul deschide dosar penal CNA-ul dar alții închid. Peste tot unde m-am adresat și la primăria Râșcani și la primăria Centrală, numai Ministerul Construcției i-a toate deciziile. Vine Ministerul Construcției, el nu vrea pe șantier pentru că el se teme să nu îl dea jos”, a spus Grigore Buzuc, vecin.

Ceilalți vecini sunt și ei îngrijorați. Se tem că într-o bună zi se pot pomeni și ei cu o construcție care îi va lăsa fără soare. El de-acuma încalcă legea, de-aceea el trebuie să fie demolat și să facă legea, pentru că noi trăim într-un stat legitim, a zis Andrei Saharneanu, vecin.

În preajma construcției, este amenajat un teren de joacă pentru copii. Igor Macovețchi se teme că siguranța acestora va fi pusă în pericol, deoarece chiar pe acolo ar urma să iasă mașinile din parcarea subterană a blocului când acesta va fi gata. „Ieșirile unde e parcarea de mașini a lor iese chiar unde se joacă copii, cum după să iasă copii, pentru că avem acasă copii mici – cum să iasă copii să se joace dacă aici vor circula mașini mereu?”, a mai spus acesta.

Contactat de TV8, proprietarul construcției, Igor Hîncu, a refuzat să vorbească în fața camerei despre acuzațiile aduse. Acesta ne-a spus doar că vecinul său caută „nod în papură” și că are toate actele în regulă. Responsabilii de la Pretura sectorului Rîșcani susțin că proprietarul are autorizație pentru construcția unei case cu demisol, parter și mansardă, nu a unui bloc locativ. Cazul este urmărit atent de cei de la Inspecția de Stat în Construcții.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram