/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Vor să înverzească Moldova! 25 de mii de arbori vor fi sădiți în ultima sâmbătă a lui octombrie

missing
02 octombrie 2017, ora 17:50

„La aceste acțiuni pot participa toți oamenii, începând cu cei mici care pot lua o lopățică sau un hârleț și cei care pot aduce o căldărușă cu apă  fiindcă este o acțiune bună pentru toată lumea. Astfel, noi împădurim terenurile degradate și restabilim bilanțul spațiilor verzi”, a menționat Galina Leahu, șef-adjunct Asociația de Gospodărie a Spațiilor Verzi.

Potrivit celor de la „Spații Verzi”, anul acesta sunt preconizați pentru plantare aproximativ de mii de arbori și arbuști decorativi. Cheltuielile pentru procurarea puieților vor fi suportate de Fondul ecologic național sau local.

Pentru împădurire, urmează a fi selectate terenurile care au fost afectate de alunecări, terenuri în pantă, fâșii de protecție și parcuri. Toate unitățile teritorial-administrative sunt obligate să organizeze campanii de înverzire. „Asociația de Gospodărie a Spațiilor Verzi îndeamnă oamenii să solicite puieți din timp.

Campania „Un arbore pentru dăinuirea noastră” a fost lansată încă în 1995, prin decretul președintelui de atunci, Mircea Snegur.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram