Poliţiştii de frontieră au stopat un automobil la 400 metri de Prut. Cum s-a legitimat un tânăr

Un tânăr 22 de ani cu dubla cetățenie, R. Moldova și României, a fost reţinut de poliţiştii de frontieră la aproximativ 400 metri de râul Prut. În timpul controlului, acesta a prezentat un buletin de identitate românesc fals. Mai mult, poliţiştii au constatat că individul era dat în căutare națională pentru furt în proporții deosebit de mari.

Cazul a avut loc la finele săptămânii trecute, în zona de competență a Sectorului Poliției de Frontieră Sculeni.

Astfel, la aproximativ 400 metri de râul Prut, pe direcția localităților Taxobeni – Șendreni, patrula a stopat pentru verificări un autoturism încare se aflau mai mulţi inși. În cadrul legitimării persoanelor, una dintre acestea, tânărul de 22 de ani cu dubla cetățenie a înmânat la control un buletin de identitate românesc, vizibil la ochiul liber cu elemente de falsificare.

Ulterior, la aprofundarea cercetărilor, s-a aflat că pe numele persoanei în cauză este un consemn, acesta fiind anunțat în căutare de către organele de poliție pentru săvârșirea infracțiunii– furt în proporții deosebit de mari. Documentul falsificat a fost reținut și urmează să fie supus expertizei, iar conform procedurilor de rigoare, tânărul a fost deferit IP Strășeni pentru luarea măsurilor legale ce se impun.

Totodată, în acest weekend, polițiștii de frontieră din punctele de trecere Sculeni și Palanca au ridicat două permise de conducere, eliberate de autoritățile Macedoniei și Angliei, ambele falsificate.

Sunt documentați pentru uz de fals în acte un cetățean al Macedoniei și altul al României. Persoanelor le-a fost autorizată trecerea frontierei de stat, continuându-și călătoria în calitate de pasageri. Permisele de conducere au fost transmise spre expertiză, iar angajații Poliției de Frontieră continua cercetările în vederea elucidării circumstanțelor.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.