Un poliţist care dirija traficul cu ocazia unui meci de fotbal a fost lovit de o maşină care circula cu mare viteză, iar apoi a fost atacat cu un cuţit. De asemenea, un bărbat care conducea o dubă a lovit cel puţin patru pietoni a fost arestat două ore mai târziu.

Conform poliţiei, în unul dintre vehicule a fost găsit un steag al grupării Stat Islamic.

Conform şefului Poliţiei din Edmonton, Rod Knecht, ofiţerul şi maşina sa au fost loviţi de un Chevrolet Malibu în apropierea Stadionului Alberta.

Apoi, şoferul a ieşit din vehicul şi l-a înjunghiat de mai multe ori pe poliţist, înainte de a fugi. Ofiţerul de poliţie a fost transportat la spital, iar rănile nu îi pun viaţa în pericol.

Deja, conform lui Knecht, au fost transmise patrulelor de poliţie date în legătură cu proprietarul vehiculului.

La puţin timp după miezul nopţii, un bărbat care conducea o dubă a fost oprit la un punct de control al poliţiei, numele său fiind asemănător cu al persoanei pe care o căutau poliţiştii. Camionul a plecat imediat, fiind urmărit de poliţişti, a spus Knecht, precizând că maşina a lovit în mod intenţionat pietonii în timpul urmăririi.

Şoferul este un bărbat de 30 de ani şi a fost arestat. Nu există nformaţii despre starea celor patru pietoni răniţi.

„Pe baza dovezilor de la faţa locului şi a acţiunilor suspectului s-a stabilit ca aceste incidente să fie investigate ca acte de terorism”, a precvizat Poliţia, adăugând că bărbatul arestat era cunoscut autorităţilor.

Anchetatorii consideră la acest moment că suspectul a acţionat singur dar nu exclud definitiv nici implicarea altor persoane.