(VIDEO) Peste 330 de răniți în Catalonia. Incidente la vot: gloanțe de cauciuc, baricade, încăierări

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Spania se confruntă cu cea mai mare criză politică din istoria recentă, generată de referendumul pentru independenţa Cataloniei. Scurtinul programat duminică a fost declarat ilegal de guvernului spaniol, dar separatiştii catalanii nu renunţă la vot şi spun că vor merge înainte. Asta deşi autorităţile spaniole au anunţat că vor bloca referendumul prin orice mijloace. Ca urmare, nu a trecut mult și au apărut incidentele.

Autoritățile catalane anunță că 337 de persoane au fost rănite în incidente. Declarația îi aparține purtătorului de cuvânt al Guvernului catalan.

Poliția spaniolă a tras cu gloanțe de cauciuc, duminică, pe o stradă din Barcelona, pe fondul turbulențelor legate de referendumul interzis pentru independența Cataloniei. Pe de altă parte, alegătorii au început să ridice baricade în jurul unor școli unde sunt organizate secții de vot.

Primarul Barcelonei cere demisia premierului spaniol pentru că a trimis forțele de ordine să acționeze. Au avut loc ciocniri între separatişti şi forţele de ordine, la referendumul prin care catalanii vor să-şi obţină independenţa. Oamenii vin la urne, dar găsesc secţiile de votare înconjurate de poliţişti îmbrăcaţi în echipament complet de intervenţie în caz de revoltă. Cele mai grave incidente au avut loc la o secţie de votare aflată la 110 kilometri nord de Barcelona, acolo unde era aşteptat să voteze premierul catalan. Forţele speciale ale poliţiei spaniole au luat cu asalt clădirea şi au confiscat urnele şi buletinele de vot.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...