Phenianul le-a închis ,,ușa” în față americanilor: Anunț de ultimă oră al Statelor Unite în privința relațiilor cu nord-coreenii

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Coreea de Nord nu a arătat ,,niciun semn de interes” pentru discuţii cu Statele Unite, a indicat sâmbătă purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, în ciuda deschiderii de către Washington a unor ,,canale de comunicare” cu Phenianul, transmite AFP.

,,Oficialii nord-coreeni nu au arătat niciun semn de interes pentru discuţii privind denuclearizarea”, a precizat Heather Nauert într-un comunicat, amintind de existenţa a „mai multor canale de comunicare cu oficiali din cadrul regimului nord-coreean”, evocate de şeful diplomaţiei americane, Rex Tillerson, sâmbătă, la Beijing.

Tillerson a declarat că Washingtonul încearcă să afle dacă regimul lui Kim Jong-Un doreşte să înceapă discuţii despre programul său nuclear.

,,Punem întrebări. Avem liniile noastre de comunicare cu Phenianul, nu suntem (…) într-o beznă totală, avem două sau trei canale de comunicare deschise cu Phenianul”, a dat asigurări Tillerson în faţa presei.

Washingtonul spune acum că această tentativă de dialog a rămas fără răspuns, în timp ce liderii celor două state sunt angajaţi într-o violentă dispută verbală, anunță Agerpres.

Anterior declaraţiilor lui Rex Tillerson, o organizaţie de stat nord-coreeană însărcinată cu propaganda externă a adresat sâmbătă noi insulte la adresa lui Donald Trump.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...