icon

Mesajul de felicitare al Prim-ministrului Pavel Filip cu ocazia Zilei mondiale a oamenilor în etate

01-10-2017 08:00
2,591

Stimaţi veterani,

 

A devenit o tradiţie frumoasă ca la 1 octombrie să marcăm Ziua mondială a oamenilor în etate, sărbătoare dedicată celor care poartă pe chip înţelepciune şi lumină, iar în suflet urmele experienţelor trăite pe parcursul vieţii.

 

Dumneavoastră, persoanele de vârsta a treia, reprezentaţi etalonul înţelepciunii, iar biografia vă este marcată de frumoase realizări şi dedicaţie făuririi meleagului nostru în diverse domenii: ştiinţă, educaţie, cultură, medicină, economie, agricultură, securitate.

 

Fiecare dintre aceste domenii importante are la bază munca Dumneavoastră asiduă şi consacraţia profesională. Voi ați clădit cărămidă cu cărămidă istoria neamului și rămâneți a fi rădăcinile continuității. Participarea Dumneavoastră activă în viaţa societăţii, păstrarea istoriei şi a tradiţiilor poporului nostru, educaţia tinerei generaţii în spiritul netrecătoarelor valori de demnitate, dragoste de ţară, consacraţie profesiei ne inspiră încrederea într-un un viitor mai bun.

 

Suntem datori să Vă demonstrăm recunoştinţa şi aprecierea noastră, să găsim soluţii concrete pentru ameliorarea condiţiilor Dumneavoastră de trai prin prelungirea perioadei de viaţă activă în baza unor politici de protecţie socială sustenabile. În acest scop a fost promovată şi reforma sistemului de pensii, iar schimbările în bine se fac deja resimţite.

 

Ne dorim să consolidăm în continuare dialogul cu veteranii, pentru a cunoaşte din prima sursă dificultăţile cu care  vă confruntaţi şi a găsi soluţiile optime pentru depăşirea acestora. Doar cu eforturi comune putem făuri un viitor prosper al ţării noastre.

 

Dragi veterani,

 

 

Personal şi în numele Guvernului Republicii Moldova vă felicit cu ocazia Zilei mondiale a oamenilor în etate,  Vă mulţumesc pentru contribuţia pe care aţi avut-o la construirea şi consolidarea statalităţii Republicii Moldova. Vă urez multă sănătate, împlinire sufletească, o viaţă liniştită şi să vă bucuraţi de respectul şi dragostea celor din jur.

 

Pavel Filip

Prim-ministru

 

Agenda publică

Aprilie 2024

L M M J V S D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30