13:58:03 19.04.2024
Stiri

STUDIU // Trăsături COMUNE ale oamenilor inteligenți. Vezi dacă te identifici și tu cu ele!

Știri 30.09.2017 20:00 Vizualizări1879 Autor: Ziarul National
STUDIU // Trăsături COMUNE ale oamenilor inteligenți. Vezi dacă te identifici și tu cu ele! sursa: eva.ro


Ce trăsături comune ale oamenilor inteligenți exisă?

Sunt adaptabili

Oamenii inteligenți sunt flexibili și capabili să reușească în diferite medii. Oamenii inteligenți se adaptează, indiferent de complicațiile sau restricțiile care le sunt impuse. Cercetările psihologice recente susțin această idee. Inteligența depinde de abilitatea de a-ți schimba propriile comportamente pentru a face față mai eficient modului înconjurător sau pentru a face schimbări în mediul în care te afli.

Sunt conștienți de lucrurile pe care nu le știu

Oamenilor inteligenți nu le este frică să recunoască atunci când nu sunt familiarizați cu un anumit concept. Pentru că sunt de părere că, dacă nu cunosc unele lucruri, le pot învăța. Cu cât ești mai puțin inteligent, cu atât mai mult îți supraestimezi abilitățile cognitive.

Au o curiozitate insațiabilă

Einstein spunea că nu are talente speciale, e doar foarte curios. Oamenii inteligenți se lasă fascinați de lucrurile pe care alții le consideră obișnuite. O cercetare publicată în 2016 sugerează că există o legătură între inteligența copiilor și deschiderea către noi experiențe, legătură care cuprinde curiozitatea intelectuală la maturitate. Oamenii inteligenți sunt adesea dispuși să ia în considerare perspectivele altor persoane.

Sunt deschiși la minte

Oamenii inteligenți nu sunt reticenți la noi idei sau oportunități. Aceștia sunt dispuși să accepte și să ia în considerare și alte opinii de valoare și, în plus, sunt deschiși când vine vorba de soluții alternative. Psihologii spun că oamenii deschiși la minte, care caută puncte de vedere alternative și cântăresc dovezile în mod echitabil, tind să obțină un punctaj mai mare la testele de inteligență. În același timp, oamenii inteligenți au o aversiune puternică față de acceptarea lucrurilor care nu au o valoare ridicată și refuză să le creadă până când nu primesc dovezi.

Le place propria companie

Oamenii inteligenți tind să fie foarte individualiști. În mod interesant, cercetările recente sugerează că oamenii mai inteligenți obțin mai puțină satisfacție decât ceilalți oameni atunci când vine vorba de socializarea cu prietenii.

Au un control de sine puternic

Oamenii inteligenți sunt capabili să depășească impulsivitatea prin planificare, clarificarea obiectivelor, explorarea strategiilor alternative și luarea în considerare a consecințelor înainte de a începe ceva. Oamenii de știință au descoperit o legătură între autocontrol și inteligență. Cercetătorii din spatele studiilor spun că o zonă a creierului, cortexul prefrontal anterior, ar putea juca un rol important în rezolvarea problemelor dificile și menținerea autocontrolului.

Sursa: eva.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md