Linkuri accesibilitate

Păcat omenesc plătit cîinește


Jilly, un Basset Griffon Vendeen, cîștigător în 2013 la Crufts Dog Show la Birmingham
Jilly, un Basset Griffon Vendeen, cîștigător în 2013 la Crufts Dog Show la Birmingham

Între alte mari tradiții ale Angliei, Crufts e un spectacol foarte popular. Crufts e cel mai vechi, cel mai renumit și cel mai urmărit concurs-festival de cîini. Arbitrii-specialiști aleg din zeci de mii de cîini aduși din toată lumea exemplarele perfecte. Sînt desemnați cel mai frumos dar și cel mai bun cîine de vînătoare, de tracțiune, de pază sau de companie. Concurența e formidabilă.

Crescătorii își pregătesc ani de zile cîinii, pentru că un loc bun la Crufts aduce o mare reputație profesională. Ambițiile sînt extreme. De fapt, nelimitate.

Săptămîna trecută, după festivalul Crufts un superb setter irlandez s-a prăbușit și a murit. Cîinele a fost otrăvit. Ancheta a găsit alte șase animale otrăvite, dar din fericire nevătămate. Poliția e convinsă că animalul care a murit a fost otrăvit de un alt crescător, din gelozie profesională. Așadar cineva care a pierdut sau și-a făcut socoteala că va fi învins de același cîine, mulți ani de acum înainte. Cineva a reușit să atingă cea mai de jos josnicie umană.

Crufts va deveni, în orice caz, de la ediția următoare un obiectiv polițienesc, păzit 24 de ore din 24. Păzit de ambiția transformată în patimă oarbă.

Previous Next

XS
SM
MD
LG