Recomandări #diez. Principalele evenimente ale lunii octombrie, pe care nu trebuie să le ratezi

tumblr_n95h27v7Kx1qhoe3vo1_1280
Foto: Autumn Cozy

În octombrie (brumărel), toamna îşi intră pe deplin în drepturi. Soarele devine mai zgârcit în raze, din albastru senin culoarea cerul se transformă încet în una plumburie și nopțile devin mai lungi. Pentru a aduce pete de culoare printre norii denși și cenușii, echipa #diez îți propune o serie de evenimente de la care nu poți fi absent în cea de-a două lună a anotimpului toamna.

# Eugen DOGA – 80 I Concert aniversar

Fotografia postată de iTicket.

Sunteți invitați la un mega concert aniversar, dedicat marelui compozitor Eugen Doga, ce va avea loc duminică, 1 octombrie 2017 la Teatrul Verde, Chisinau, începand cu ora 17:00. Compozitorul este autorul celebrului vals „Gingaşa şi tandra mea fiară”, desemnat de către UNESCO drept cea de-a patra capodoperă muzicală a secolului trecut. Informații adiționale găsiți pe pagina de facebook a evenimentului.

# Poezie în Doi 2017 (#MeetWithAPoem)Fotografia postată de Julius Meinl.

În orice relație, există lucruri rămase nespuse. Astăzi, cuvinte precum “Te apreciez”, “Te iubesc”, “Îmi pare rău”, “Mi-e dor de tine”, “Îți mulțumesc”, “Mai ramâi”… sunt rostite prea puțin. De multe ori cuvintele nu vin ușor și la momentul potrivit. Poezia, poate ajuta pe oricine să spună, într-o manieră elegantă și plăcută, acele lucruri ce au fost spuse prea puțin sau considerate a fi prea mărunte pentru a fi rostite. Participă la eveniment, mai multe informații găsești pe facebook.

# Claudiu Komartin – la Republica

Fotografia postată de Cenaclul Republica.

Luni, 2 octombrie, ora 18.00, sala Alexe Rău, Cenaclul Republica al Bibliotecii Naționale vă invită la o întâlnire cu Claudiu Komartin, la un eveniment ce va preceda lansarea de carte de a doua zi de la Librăria din Centru. Claudiu Komartin nu e primul poet român contemporan care la nici patruzeci de ani publică o antologie de poezie, ceea ce arată momentul excelent pe care poezia românească îl traversează de câțiva ani buni (decade). Informații adiționale găsiți pe facebook.

# Concert simfonicFotografia postată de Filarmonica Națională "Serghei Lunchevici" - Moldova.

Solist – DINO MASTROYIANNIS (Grecia), Orchestra simfonică a Filarmonicii Naționale „Serghei Lnchevici”, Director artisti și prim dirijor – Mihail Agafița, Artist al Poporului. Evenimentul de pe 6 octombrie, va începe la ora 18:00, detalii adiționale, găsiți pe pagina de facebook.

# Ziua Națională a vinului Fotografia postată de Wine of Moldova.

Ziua Națională a Vinului, cea mai mare sărbătoare a tradițiilor, ajunsă la cea de-a 16-a ediție, se va desfășura în acest an pe 7-8 octombrie, în Piața Marii Adunări Naționale. Ziua Națională a Vinului va întruni 43 de producători autohtoni de vinuri din Regiunile cu Indicație Geografică Protejată și se va desfășura sub genericul „Păstrăm legenda vie”. Informații adiționale găsiți pe pagina de facebook.

# RunMoldova #pedeadreptul de la Orhei la Cricova!

Fotografia postată de EcoRun.

Vrei să serbezi Ziua Națională a Vinului într-un mod deosebit? Îți propunem o tură de alergare, de circa 30 km, care cuprinde două dintre legendele vinificației moldovenești. Vino pe 7 octombrie 2017, gustă din viața de chateau tradițional, savurând arhitectura deosebită și adevăratul deliciu peisagistic al locației, și aliniază-te la START în curtea Chateau Vartely. Detalii găsești pe facebook.

# Patricia Kaas

Fotografia postată de Art-Premiera.

16 octombrie la ora 19:00, la Chișinău, pe scena Palatului Național „Nicolae Sulac”, va interpreta celebra cântăreață franceză Patricia Kaas. Costul biletelor este de la 500 la 2900 de lei. Detalii găsiți pe pagina de facebook.

# NOT AN IDOL – Concert de aniversare la ChișinăuFotografia postată de NOT AN IDOL.

În perioada septembrie – decembrie 2017 trupa Not an idol celebrează cei 5 ani de activitate. Turneul de aniversare cuprinde 15 orașe și bineînțeles cântăm și acasă – la Chișinău. Concertul va fi unul deosebit de celelalte, din cauza că vom cânta și în limba rusă! Vă pregătim multe surprize la care sigur nu vă așteptați, iar oaspetele principal va fi Isus, cel ce merită toată atenția și toată lauda! Biletele costă 80 lei și se pot găsi la casele Filarmonicii fiecare zi începând cu 26 septembrie de la 10.00 la 18.00. Detalii adiționale găsiți pe pagina de facebook.

# CiNEMA ÎN AER LiBER: Blue Gold: World Water Wars

Fotografia postată de Apartamentul Deschis / Flat Space.

Războaiele viitorului vor fi luptate pentru resursele de apă, aceasta fiind mult mai semnificativă decât petrolul astăzi, căci sursa supraviețuirii umane intră pe piața mondială și pe arena politică. Acest documentar premiat expune fenomenul oamenilor din întreaga lume luptând pentru dreptul lor pentru resursele de apă, împotriva unei mișcări tot mai mari a giganților corporativi internaționali și a investitorilor privați care caută să dețină aprovizionarea globală cu apă în scădere. Evenimentul va avea loc la data de 17 octombrie, ora 20:00, la Apartamentul Deschis, detalii vedeți pe pagina de facebook a evenimentului.

# Festivalul Internațional Coral „A Ruginit Frunza din Vii”, 2017Fotografia postată de Asociația Muzical-Corală din Moldova.

Asociația Muzical-Corală din Moldova anunță organizarea ediției nr. 10 a Festivalului-Concurs Coral „A Ruginit Frunza din Vii”. Evenimentul va întruni 20 de coruri și peste 500 de interpreți din Moldova, România, Ucraina, Armenia, Bulgaria și Macedonia. Evenimentul se va desfășura 4 zile începând cu data de 19 octombrie, urmărește pe facebook locațiile.

# ARC Apple Desserts Contest // 3rd editionFotografia postată de American Resource Center.

Concursul delicios revine! Dacă vă plac deserturile la fel de mult, atunci nu trebuie să pierdeți a treia ediție a concursului ARC Apple Desserts. Tot ce trebuie să faceți este să pregătiți un delicios desert din mere și să-l aduceți la Biblioteca Municipală B. P. Hasdeu pe 20 octombrie. Un juriu de experți internaționali și locali vor alege care dintre ele merita premile speciale, pe care le-am pregatit! Găsiți detalii pe facebook.

# 20/21octo Electro Sun Festival, Inside SessionFotografia postată de Electro Sun Festival.

2 zile, 2 scene, Dj din 6 țări (Italia, Marea Britanie, Suedia, Romania, Ukraina, Moldova) care urmează să fie anunțați, abia totul începe…Techno, Drum and Bass, Breakecore, Hard Techno, Rave music. Vezi detalii pe facebook.

# Hackathon: datele vorbesc despre tine(ri) #hack4youth

Fotografia postată de UNFPA Moldova.

Participă la Hackathon şi demonstrează cât de inovativ poţi fi în explorarea datelor despre tineri! Consiliul Național al Tineretului din Moldova în parteneriat cu Biroul Național de Statistică, cu sprijinul UNFPA, Fondul ONU pentru Populație și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare, evenimentul va avea loc la Generator HUB, Chişinău, bd. Ștefan cel Mare 202, bloc 2, etaj 4, 20-21 octombrie 2017, de Ziua Internațională a Statisticii, informații adiționale găsitți pe pagina de facebook.

# Moldova in Fashion Conference 2017Fotografia postată de ZIPhouse.

Dacă ești profesionist din domeniul modei, tînăr designer sau antreprenor și dorești să afli ce stă în spatele afacerilor fashion de succes, să cunoști cele mai noi tendințe la nivel internațional și cele mai bune practici în domeniu, Moldova in Fashion Conference este evenimentul din această toamnă pe care nu trebuie să îl ratezi! Conferința va avea loc în perioada 21-22 octombrie la ZIPhouse, informații despre costul biletelor găsiți pe facebook.

# ChishiNO WASTE Autumn School

Fotografia postată de Inobiz - Promovează-ți afacerea prin inovare.

Înveți la ICT Product Design, Arte Decorative sau Inginerie Industrială sau ai absolvit una din aceste facultăți? Fantastic. Te deranjează faptul că Moldova reciclează de 26 de ori mai puțin ca țările europene în mediu? Ești gata să generezi idei inovatoare de reciclare? Sau idei creative de a motiva pe alții să contribuie la proces? Școala de toamnă ”ChishiNO WASTE” organizată de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare din Moldova și Atelier 99 își propune să experimenteze împreună cu tinerii soluții inovative de reciclare a plasticului, cu scopul reducerii folosirii iraționale a produselor din plastic. În perioada 23 octombrie – 27 octombrie 2017. Informații găsiți pe pagina de facebook.

# Game of Thrones – Concert SimfonicFotografia postată de iTicket.

Pe 29 octombrie, începând cu ora 18:oo la Palatul Național „Nicolae Sulac”, iubitorii de muzică bună sunt așteptați la Palatul Național să se delecteze cu compozițiile simfonice din Game of Thrones, Inception, Matrix, the Last Samurai, Star Wars, Requiem for a Dream, The Fifth Element. Interpretează renumita și dimanica orchestră simfonică împreună cu corul din Odesa, sub bagheta lui Andrei Ciornii. Bilete sunt disponibile pe iTicket și la casele Palatului Național si Teatrului Național de Operă și Balet. Informații suplimentare găsiți pe pagina de facebook.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente