Spot video alternativ al tinerilor DA: „Corupția este atunci când CNA nu este independent”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Tinerii de la Partidul Platforma Demnitate și Adevăr au realizat un spot video alternativ celui prezentat de CNA în cadrul campaniei naționale de informare și sensibilizare publică „Integritatea este libertate”, lansată acum zece zile. Deși cu o tentă umoristică, spotul prezintă casele celor care, spun tinerii DA, sunt adevărații corupți din Republica Moldova.

La fel ca naratorul din spotul CNA, cel din spotul realizat de tinerii DA se întreabă „Ce știți voi despre corupție?!”. „Corupția este atunci când Centrul Național Anticorupție nu este independent, când nu poate soluționa niciun caz până la capăt, când în statul în care există un CNA – se fură un miliard de dolari și când prin intermediul instanțelor de judecată se spală alte 22 de miliarde de dolari”, spune acesta.

Vedeți și: (VIDEO) CNA lansează un spot despre „ce este corupția?!”: E atunci când, s*ka, chiar tu poți fi următorul

Astfel, în filmuleț apar casele de milioane ale șefului CNA, Viorel Chetraru, ministrului de Interne, Alexandru Jizdan, procurorului general Eduard Harunjen, cea a oligarhului Vlad Plahotniuc, casa ministrului Justiției, Vladimir Cebotari și a procurorului anticorupție Vitalie Galeru.

Mesajul de final al tinerilor DA este cât se poate de explicit: „CNA, eliberează-te! Coruptule, nu uita, pușcăria-i casa ta”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...