Într-un interviu acordat ziarului The Sun, Boris Johnson a declarat că perioada de tranziţie ar trebui să fie în conformitate cu acordurile existente şi a exclus ca Marea Britanie să plătească pentru un viitor acces la piaţa unică europeană.

"Sunt nerăbdător în legătură cu asta, vreau să se încheie cât mai repede posibil? Da, absolut. Vreau ca (perioada de tranziţie) să fie mai mare de doi ani? Nici o secundă în plus", a spus Johnson citat de ziarul britanic.

El a spus de asemenea că speculaţiile cu privire la intenţiile sale că ar urmări să-i conteste premierului Theresa May şefia Partidului Conservator sunt extrem de exagerate.

La începutul acestei luni, unii dintre colegii de cabinet ai lui Johnson au afirmat că acesta îşi depăşeşte atribuţiile ministeriale asupra Brexitului după ce şi-a prezentat viziunea asupra viitorului Regatului Unit în afara UE cu câteva zile înainte de discursul rostit de premierul Theresa May la Florenţa, în Italia.

"Cel mai important lucru pe care vreau să-l ştie cititorii The Sun despre Brexit este că va fi extraordinar şi că trebuie să credem în noi şi să credem că putem face acest lucru. Este un proces care nu poate fi oprit", mai spus Johnson pentru publicaţia britanică.