Dosarul lui Serafim Urechean a fost remis CNA-ului care urmează să-i aplice o amendă între două şi şase mii de lei. Urechean afirmă că nu a încălcat legea şi declară că membrii CNI care au luat decizia de a-l sancţiona sunt "bolnavi" dintr-o "ţară de nebuni".

Decizia a fost luată de cei patru membri CNI prezenţi la şedinţă, absent fiind şeful instituţiei, Anatolie Donciu. Preşedintele Curţii de Conturi recunoaşte că a folosit maşina de serviciu la evenimentul cu pricina, spune însă că a fost invitat în calitatea sa de şef al unei instituţii de stat.

Serafim Urechean califică decizia Comisiei drept nefondată şi sugerează că va iniţia, la rândul său, un audit la CNI, pentru a vedea cum membrii acestei instituţii utilizează maşinile de serviciu

Decizia CNI poate fi constestată în instanţă timp de 15 zile. Deşi afirmă că nu este vinovat, Urechean nu a decis deocamdată dacă va merge în judecată.

Amintim că în seara zilei de 16 aprilie, preşedintele Curţii de Conturi a fost filmat cum pleacă de la un restaurant din capitală cu maşina de serviciu, după ce a participat la o petrecere organizată de o revistă. Imaginile au fost postate pe internet, iar un deputat a sesizat CNI-ul pe acest caz.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.