Trimite e-mail | Printeaza
Politic
29.09.2017

Platforma parlamentară de consultare și control parlamentar pentru realizarea politicii de reintegrare a țării s-a întrunit în ședință

Președintele Parlamentului Andrian Candu a prezidat, astăzi, ședința platformei parlamentare de consultare și control parlamentar pentru realizarea politicii de reintegrare a Republicii Moldova. La ședință a venit cu un raport viceprim-ministrul pentru reintegrare Gheorghe Bălan.
 
Speakerul a declarat că este important să fie identificată o formulă pentru a merge, până la finele anului curent, în formatul de negocieri 5+2. ”Așteptăm ca Guvernul Republicii Moldova să vină cu propuneri concrete și în beneficiul oamenilor”, a spus președintele Legislativului.
 
Vicepremierul pentru reintegrare a informat deputații despre evoluțiile în procesul de negocieri pentru reglementarea diferendului transnistrean, precum și despre dificultățile existente pe anumite dimensiuni. În particular au fost discutate chestiunile din așa numitul pachet Berlin plus. Gheorghe Bălan a comunicat despre întâlnirile în cadrul grupurilor de lucru sectoriale, precum și întrevederile în format 1+1 care au avut loc de la începutul anului. De asemenea, au fost abordate subiecte legate de aplicarea Acordului de Liber Schimb cu Uniunea Europeană pe întreg teritoriul țării.
 
La ședință a participat și consilierul președintelui Republicii Moldova Vasile Șova, membru al platformei pentru discuții, instituită la începutul anului, pentru elaborarea unei poziții comune a Chișinăului în problema transnistreană.
 
În regiunea transnistreană la această oră locuiesc cca 320 mii de cetățeni ai Republicii Moldova, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus