/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ Procurorii verifică originea veniturilor lui Igor Sandler, directorul gimnaziului arestat pentru trafic de copii

29 septembrie 2017, ora 19:02

Directorul gimnaziului internat, Igor Sandler, suspectat de trafic de copii a fost reținut într-o vila de la Tohatin. Deși, potrivit unor informații, casa i-ar aparține cel mai probabil unei rude, în vârstă de 67 de ani, vecinii spun că Sandler ar locui acolo de mai mulți ani.

Știu că cineva vreun director de la o casă de copii ceva”.

Totuși, proprietarul de jure al vilei ar fi intrat în posesia imobilului în vara acestui an. Aceste detalii au pus pe jar procurorii care au decis să verifice cum a reușit Sandler, un funcționar care a activat în domeniul public mai bine de 20 de ani, să agonisească o astfel de avere și dacă nu cumva banii obținuți ar avea legătura cu anumite activități infracționale. Solicitat de TV8, procurorul Victor Moșneaga, a declarat că încă nu poate oferi detalii, cercetările aflându-se în faza incipientă. Încercarea noastră de a afla și poziția suspectului nu s-a soldat cu succes.

Bună ziua! Puteți să ne deschideți să veniți să vorbiți cu noi. – Nu vrem! Dar cine este proprietarul casei? – Dar pentru ce Dvs întrebați așa întrebare?

La începutul acestei săptămâni, Igor Sandler a fost reținut de oamenii legii pentru 30 de zile sub acuzația de trafic de copii. Potrivit procurorilor, din casa în care locuia acesta au fost ridicate două arme și mai multe cartușe. În declarația de avere pe care a depus-o în 2015, Igor Sandler a indicat un salariu de aproape 130 de mii de lei anual, iar soția acestuia ar primi lunar o leafă de aproximativ 38 de mii de lei, fiind implicată în niște activități extrașcolare. De asemenea, funcționarul deține un apartament de 50 de metri pătrați. Vila de la Tohatin nu se regăsește în declarația sa de avere din 2015. Dacă va fi găsit vinovat, suspectul riscă până la 20 de ani de pușcărie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram