Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Construcția unui complex sportiv pe str. Vasile Lupu, în vecinătatea Parcului "Valea Morilor"

   3295

În legătură cu începerea lucrărilor de construire a unui complex sportiv de tenis pe str. Vasile Lupu, în vecinătatea Parcului "Valea Morilor", Primăria municipiului Chișinău face următoarele precizări:

1.     Beneficiarul terenului respectiv și al construcției este Asociația Obștească Tenis Club "Profi-Sport", iar terenul a fost atribuit în anul 2003. Inițial, terenul era amplasat pe str. A. Plămădeală, în limitele Parcului "Valea Morilor".

2.     De-a lungul anilor, Primăria municipiului Chișinău a emis certificat de urbanism și autorizație de construire pentru acest obiectiv, complexul sportiv  însă nu a fost construit, agentul economic fiind implicat în mai multe litigii legate de relațiile funciare asupra terenului. 

3.     În anul 2013, Consiliul Municipal Chișinău a decis prelungirea termenului de arendare a terenului și reamplasarea complexului sportiv de tenis din str. A. Plămădeală în str. Vasile Lupu, pentru a asigura o zonă de protecție și de centură verde în jurul lacului "Valea Morilor".

4.     Primăria municipiului Chișinău a autorizat construirea obiectivului, în limitele terenului arendat.

5.     La moment, pe șantier se desfășoară lucrările la fundația obiectivului. Autoritățile publice locale au sesizat Inspecția de Stat în Construcții, pentru a stabili dacă beneficiarul respectă documentația de proiect aprobată de Primărie.

Direcția Relații Publice, 
Primăria mun. Chișinău