Fostul șef al FISC-ului, Nicolae Vicol, condamnat la 6 ani de închisoare

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fostul șef al FISC-ului, Nicolae Vicol, a fost condamnat joi la 6 ani de închisoare cu executare în penitenciar cu regim semi-închis.

Vicol a fost condamnat într-un dosar de trafic de influență. Magistrații l-au găsit vinovat pe mai multe capete de acuzare, stabilind o pedeapsă cumulată de 6 ani de închisoare. El a fost dat și în căutare, întrucât nu se află în Republica Moldova. Sentința va intra în vigoare în momentul în care Vicol va fi reținut.

Avocatul lui Vicol, Vasile Nicoară, a calificat decizia drept una „ilegală”, precizând că o va ataca în instanțele superioare.

„Decizia adoptată a fost vădit ilegală. Completul de judecători care a emis această sentință a acționat ilegal pe tot parcursul procesului”, a declarat Nicoară.

Acesta a dezvăluit că clientul său se află „la tratament în România”, acesta și fiind motivul pentru care Vicol nu s-a prezentat la ședința de judecată.

Fostul șef al FISC-ului a fost reținut în februarie 2013, fiind bănuit corupere pasivă, abuz în serviciu şi interceptarea ilegală a convorbirilor telefonice ale subalternilor săi.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...