(VIDEO) Saakașvili, printre oameni, prezentând noul șef al poliției din Odesa

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Noul guvernator al regiunii ucrainene Odesa, Mihail Saakașvili, continuă să surprindă cetățenii. După ce a circulat cu autobuzul, vizitând mai multe localități din regiune, de această dată a mers în cele mai aglomerate locuri din Odesa, prezentându-l pe noul șef al poliției locale, Giorgi Lortkipanidze, fost ministru adjunct de interne în Georgia.

Fostul președinte georgian a mers cu Lortkipanidze la piață, în magazine și chiar a urcat într-un tramvai blocat chiar în centrul orașului, din cauza unei mașini parcate ilegal.

„Vi-l prezint pe noul șef al poliției” a declarat Saakașvili, întrând cu Lortkipanidze într-un magazin. „L-am luat cu mine ca să cunoască oamenii, să se familiarizeze cu problemele reale ale orasului iar pentru voi, să știți cu cine să vorbiți” a mai declarat noul guvernator înainte de a pleca mai departe, la piață.

La piață, Saakașvili a vorbit despre una din cele mai serioase probleme ale orașului: drogurile. „Traficul cu droguri, tolerat și de cele mai mult ori susținut de poliția locală”, a atras atenția Saakașvili, potrivit unui reportaj realizat de Europa Liberă.

„Traficul de droguri la Odesa și în zona turistică este în totalitate în mâinile poliției” le-a declarat Saakașvili jurnaliștilor care-l însoțeau. „Cum spun că luptă cu drogurile, poți fi sigur că mint” a mai spus fostul președintele georgian, dând asigurări că noul său șef de poliție va fi cu totul altfel.

Saakașvili este cunoscut pentru campania susținută pe care a dus-o cu succes în Georgia, împotriva corupției. Mai ales împotriva micii corupții din poliție. Este si unul din motivele pentru care Petro Poroșenko a apelat la serviciile sale.

Al doilea motiv este poziția deschis anti-rusească a lui Saakașvili – poziție care astăzi îl face foarte popular în Ucraina.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...