Plahotniuc s-a întâlnit cu Erdogan: Turcia va deschide în curând un Consulat General la Comrat

evenimentul.md

Președintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, a efectuat astăzi o vizita de lucru în Turcia. În cadrul vizitei, acesta a avut o întrevedere cu președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan.

Potrivit unui comunicat al PDM, cei doi oficiali au discutat aspecte ce țin de cooperarea dintre Republica Moldova și Turcia, punând un accent deosebit pe impulsionarea cooperării economice și creșterea investițiilor turce în țara noastră. În acest context, s-a vorbit despre dezvoltarea subzonelor economice libere din Comrat și Ceadîr-Lunga.

De asemenea, s-a vorbit despre extinderea Acordului de comerț liber cu Turcia pe domeniul serviciilor, precum și despre deschiderea unui Serviciu economic al țării noastre în Ankara.

Un alt subiect important a fost accesul cetățenilor moldoveni în Turcia în baza buletinelor de identitate, respectiv, al cetățenilor turci în Republica Moldova cu același document.

Printre subiectele abordate au fost securitatea și stabilitatea în regiune, situația din UTA Găgăuzia, cu accent pe faptul că Turcia încurajează cetățenii din această regiune să se integreze cât mai bine în procesele care au loc în Republica Moldova. În acest context s-a decis că Turcia va deschide în curând un Consulat General la Comrat.

Vlad Plahotniuc și Recep Tayyip Erdoğan au discutat și despre deschiderea în țara noastră a unor centre culturale turce.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente