Operațiunea ”Căutare”: 163 de infractori, reținuți de poliție

160 de infractori, anunțați în căutare, au fost reținuți de poliție în cadrul operațiunii ”Căutare”, care s-a desfăşurat în perioada 11-17 septembrie 2017, pe întreg teritoriul țării.

Dintre aceştia 86 au fost reținuți pentru săvârșirea infracțiunilor grave – omor, vătămare corporală, viol, furt, jaf, escrocherii și circulația ilegală a drogurilor. De asemenea, a fost identificat un cadavru cu identitatea necunoscută.

Astfel, pe parcursul operațiunei, ofițerii de investigații au întreprins activități de căutare a infractorilor care se eschivează de la organele de urmărire penală, judecată, dezertorilor, condamnaților evadați, persoanelor dispărute fără veste și identificarea cadavrelor cu identitatea necunoscută.

Totodată, din numărul total de infractori reținuți pe parcursul operațiunii, doi dintre ei  au fost anunțați în căutare de către organele de drept a Ucrainei și patru au fost anunțați în căutare de Federația Rusă. La fel, din numărul total de infractori, 52 au fost anunțați în căutare în anii precedenți.

Concomitent, de către ofițerii Direcției Combaterea Crimei Grave în comun cu Direcția poliției criminale din orașul Moscova, au fost reținuți pe teritoriul Federației Ruse, trei persoane aflate în căutare pentru escrocherie, trafic de copii și trafic de ființe umane.

Pe teritoriul Republicii Moldova, operațiunea ”Căutare” se desfășoară de patru ori pe an, iar pe întreg spațiul CSI, operațiunea se desfășoară  de două ori pe an.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.