/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Primăria a lansat un proiect care oferă tinerilor talente șansa să evolueze alături de Alex Calancea, Tania Cerga și alții

missing
28 septembrie 2017, ora 17:30

Copiii pasionați de lumea artei, de la orașe și sate, își vor putea demonstra talentul, fiind acompaniați de mai mulți artiști de la noi, inclusiv vor putea să cânte pe scenă alături de aceștia. Proiectul „Orașul meu de vise mari” își propune să scoată din anonimat tinerele talente și să le ofere posibilitatea „să guste” din scena mare, alături de artiștii renumiți de la noi.

Este atât de util pentru tineri și pentru copiii care sunt în derivă, care mulți dintre ei își au părinții peste hotare. Cred că este nevoie de susținerea unor oameni care au deja o experiență”, afirmă Lucia Culev, șef direcția Cultură din cadrul primăriei Chișinău.

Sunt sigur că sunt foarte mulți copii, pe care neapărat o să-i descoperim. O să ne străduim să fie un început de proiect frumos”, a declarat și interpretul Alex Calancea.

Proiectul este finanțat de Direcția cultură a Primăriei municipiului Chișinău – un proiect care își propune să se extindă în mai multe raioane ale țării. Pe lângă artă și muzică, copii de toate vârstele vor avea parte și de master-class-uri, la care își vor putea pune în valoare abilitățile de pictori sau sculptori.

O să fie și o serie de lucrări de pictură și sculptură. Lucrările mai mici o să fie expuse aici, unde o să fie apreciate de public”, a menționat artistul plastic, Octavian Romanescu.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 septembrie, în grădina publică Ștefan cel Mare. Tot sâmbătă, la ora 14, va avea loc și preselecția pentru videoclip, inspirat din creația maestrului Eugen Doga. Urmează a fi aleși băieți cu vârsta cuprinsă între 8-11 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram