România și Moldova vor construi un pod rutier în regiunea orașului Ungheni

Respectarea cerințelor internaționale și naționale privind protecția mediului la construcția podului rutier Ungheni (Republica Moldova) – Ungheni (România), precum și alte aspecte ale cooperării bilaterale dintre două state, au fost discutate de viceprim-ministrul, ministrul Economiei și Infrastructurii, Octavian Calmîc, în cadrul întrevederii cu Grațiela-Leocadia Gavrilescu, viceprim-ministru, ministrul Mediului al României.

În timpul dialogului cei doi vicepremieri au constatat că construcția podului, dotat cu o infrastructură vamală și de control al trecerii frontierei de stat va contribui nu doar la intensificarea relațiilor bilaterale dintre România și Moldova, accelerarea fluxului de mărfuri, dar va crea posibilitatea atât locuitorilor celor două state, cât și cetățenilor altor țări de a se deplasa mai rapid de pe un mal al Prutului pe altul. 

 Octavian Calmîc și  Grațiela-Leocadia Gavrilescu au abordat și alte probleme legate de mediu, existente atât de-a lungul fluviului Prut, cât și în alte zone de interes comun de-a lungul frontierei moldo-române. În context, cei doi vicepremieri au convenit asupra stabilirii unui dialog mai eficient dintre experții celor două state în scopul elaborării și implementării unor proiecte bilaterale, care ar contribui la eliminarea problemelor de mediu pe întreg segmentul frontierei moldo-române și zonele aferente acesteia.

 În scopul impulsionării procesului de reabilitare a traseului Chișinău – Ungheni, precum și familiarizarea cu situația din zona podului, vicepremierul Octavian Calmîc  va întreprinde sâmbătă, 30 septembrie, o vizită de lucru în zona respectivă, unde va discuta cu reprezentanții companiilor, implicate în procesul de reabilitare și construcție a traseului, reprezentanții autorităților publice locale despre mersul lucrărilor, problemele existente, precum și soluțiile de depășirea a acestora.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.