Ambasadorul Ucrainei afirmă că Dodon este indezirabil la Kiev

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Vizita la Kiev a președintelui Republicii Moldova nu este posibilă în viitorul apropiat, pentru că Igor Dodon nu manifesta respect pentru integritatea teritorială a Ucrainei și vorbeste despre un „război civil” in Donbas, a declarat ambasadorul Ucrainei la Chișinău, Ivan Gnatîșin, informează Newsmaker.

„În ceea ce privește contactele la cel mai înalt nivel, nu îmi pot imagina o astfel de întâlnire în situația în care președintele Republicii Moldova, ales de o parte a societății moldovenești, sau chiar de majoritatea societății moldovenești, nu respectă integritatea teritorială a țării mele și spune că în Ucraina există un război civil. Despre ce înțelegere și contacte putem vorbi?”, a spus Popov.

Declarația diplomatului a venit în urma discursului șefului Institutului din Moldova pentru Inițiative Strategice, fostul ministru adjunct al afacerilor externe și integrării europene al Republicii Moldova, Andrei Popov.

Citeşte şi: De ce Dodon ignoră președinții Ucrainei şi României: Nu a avut nici măcar discuții telefonice cu Iohannis şi Poroșenko

El a spus că în condițiile intensității fără precedent a contactelor la cel mai înalt nivel executiv între Moldova și Ucraina, dialogul președinților celor două țări este complet absent, iar acest lucru este un factor negativ pentru relațiile bilaterale.

De asemenea, Popov a spus că acest lucru are un impact negativ asupra percepției Ucrainei în ochii societății moldovenești, in special al suporterilor lui Dodon și a celor care primesc informații în principal din mass-media ruse.

Reamintim, în timpul campaniei sale electorale, Igor Dodon a declarat că Crimeea aparține Rusiei. Ulterior, el a reluat declarația despre „Crimeea rusă” dar și-a nuanțat punctul de vedere.

De la preluarea președinției, Dodon nu a efectuat nicio vizită în aceste două ţări. Mai mult, în această perioadă, Dodon nu a avut nicio discuție oficială cu preşedinţii celor două ţări.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...