Îmbrăcăminte în valoare de 150 mii lei, introdusă în ţară prin contrabandă, depistată la o piaţă din Otaci

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Îmbrăcăminte în sortiment în valoare de circa 150 de mii de lei a fost descoperită în cadrul unor percheziţii la una dintre tarabele din piaţa oraşului Otaci din nordul Moldovei. Proprietarul nu a putut prezenta niciun act de provenienţă a mărfii, ulterior stabilindu-se că aceasta a fost introdusă în ţară prin contrabandă, eludând controlul vamal.

Polițiștii de frontieră din Direcția regională NORD au descins la Piaţa din Otaci, la existența unor informații operative pe linia traficului ilicit de substanțe cu conţinut narcotic și alte infracțiuni transfrontaliere. Astfel, urmare a descinderilor a fost depistat lotul de îmbrăcăminte.

În cadrul extinderii cercetărilor și în baza unor documente prezentate, s-a stabilit că marfa a fost introdusă în Republica Moldova din Ucraina, prin contrabandă, cu eludarea controlului vamal. La fel, ghereta unde erau realizate bunurile era dată în arendă unui locuitor al oraşului Otaci. Acesta, alături de alte persoane, care au statut de bănuiți, sunt cercetați în vederea stabilirii gradului de implicare în infracțiune.

Întregul lot de bunuri a fost reținut la sediul Direcției, în camera corpurilor delicte, până la finalizarea cercetărilor și luarea măsurilor legale ce se impun.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...