(VIDEO) Dodon face de râs guvernarea în fața UE, iar Candu îşi cere scuze pentru asta la Bucureşti

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Declarațiile președintelui Igor Dodon nu trec neobservate de urechile europenilor. Oficialii de la Bruxelles sunt îngrijorați de unele declarații ale șefului statului și cer tot mai des explicații Guvernului. Totuşi, speakerul Andrian Candu încearcă să dreagă busuiocul, aflat la Bucureşti, şi îşi cere scuze pentru unele acțiuni ale șefului statului.

După o întrevedere avută la București cu președintele Camerei Deputaților a României, Liviu Dragnea, și președintele Senatului României, Călin Popescu-Tăriceanu, ambii PSD-iti, partidul prieten al PD, Candu a declarat că şi-a cerut scuze de la cei doi pentru declarațiile președintelui Dodon la adresa României.

„Mi-am cerut scuze pentru declarațiile făcute de președintelui Dodon la adresa României. Se pare că un președinte care se confruntă cu lipsa competentelor compensează asta prin declarații tăioase la adresa României şi cer scuze”, a spus Candu românilor.

Acesta a ţinut să transmită, totodată, că România este un partener important pentru Republica Moldova, în special în ceea ce ţine de procesul de integrare europeană.

„România este partenerul numărul unu și lucrul acesta este știut la Chișinău şi nu poate cădea sub niciun fel de speculație. La Chișinău, prioritatea numărul unu rămâne integrarea europeană și România este partenerul și avocatul nostru în procesul de integrare europeană. Ne bazăm foarte mult pe România, eu personal mă bazez și pe colegii din Parlamentul României” a declarat Andrian Candu după întrevederea cu prietenii din PSD.

De menționat că nu este pentru prima dată când declarațiile președintelui Igor Dodon nu trec neobservate de urechile europenilor. Premierul Pavel Filip anunța la începutul luni aprilie, iar ulterior liderul PL, Mihai Ghimpu, că inițiativa președintelui Dodon de a organiza un referendum consultativ este aberantă și vine să divizeze societate. Mai mult, acesta anunță că Bruxelles-ul se arată îngrijorat de afirmațiile lui Dodon, care ar putea speria investitorii străini.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...