/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ I-au legat mâinile! Avocații lui Chirtoacă invocă referendumul și cer eliberarea edilului

missing
27 septembrie 2017, ora 19:24

De cealaltă parte, avocații susțin că au fost dați afară ilegal din proces. Primarul suspendat susține că acuzatorul minte și solicită anexarea la dosar a mesajelor dintre el și procuror.

„Prin faptul că și azi a fost respinsă examinarea chestiunii de înlăturare a avocaților sunt epuizate căile interne în RM de a ataca o ordonanță a procurorilor cu privire la înlăturarea avocaților și ne vom adresa la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Pronunțarea asupra acestei chestiuni cu privire la înlăturarea avocaților odată cu fondul cauzei când va fi asta și cum nu va avea nici o relevanță, o să mai conteze atunci au fost sau nu înlăturați avocați nu o să mai conteze pentru că atunci ori achitare ori condamnare”, a menționat Dorin Chirtoacă, primar suspendat.

În cadrul ședinței de astăzi, Dorin Chirtoacă a solicitat magistraților anexarea conversației dintre el și procuror. Acesta din urmă a spus că nu mai vrea să comenteze declarațiile sale anterioare.

„Nu o să comentez cele menționate de partea apărării, însă instanța a decis de a admite plângerea de a fi anexată la materialul cauzei însă instanța se va expune odată cu fondul cauzei. Toată corespondența prin care au fost citați atât avocații cât și inculpatul Chirtoacă se păstrează”, a declarat Dumitru Robu, procuror anticorupție.

Avocații lui Dorin Chirtoacă au solicitat în ședința de astăzi anularea măsurii preventive de arest pentru edil, pentru a putea participa la referendum.

„Pentru asta s-a solicitat acum o cerere suplimentară de revocare a măsurii preventive pentru a putea participa la chestiunea asta care se întâmplă. Cu toate că din câte am înțeles am impresia că și de la referendum vor să mă excludă la capitolul participare și să zică că eu nu aș fi parte la referendum, că nu eu, dar partidul e parte a referendumului”, mai spune Dorin Chirtoacă.

Dorin Chirtoacă are statut de învinuit în două dosare penale. În primul rând, el este acuzat de luare de mită și trafic de influență în dosarul parcărilor cu plată, iar în cea de-a doua cauză, primarul este bănuit că ar fi prejudiciat bugetul municipal cu peste 66 de milioane de lei. Liberalul se declară nevinovat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram