Pavel Filip solicită ca Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” să fie îngrijită şi protejată

Prim-ministrul Pavel Filip a atras astăzi atenția asupra stării nesatisfăcătoare în care se află parcul din centrul Capitalei, Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”.

Premierul a menționat că parcul este împânzit de tarabe, gherete, în timp ce arborii sunt într-o stare deplorabilă, iar Aleea Clasicilor este practic distrusă.

„Nu cred ca este locul pentru aceste lucruri în parcul central. Noi nu facem altceva decât să distrugem acest parc care se afla în centrul orașului”, a spus Pavel Filip.

Urmare, Premierul a solicitat Ministerului Educației, Culturii și Cercetării să întreprindă acțiuni ferme pentru protejarea monumentelor cultural-istorice, unul dintre care este și Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”.

Totodată, au fost atenționate să facă verificări și celelalte instituții cu atribuții în domeniu, cum ar fi Inspectoratul General al Poliției, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, Centrul Național de Sănătate Publică, Serviciul Fiscal de Stat.

Adițional, o solicitare în acest sens a fost expediată Primăriei Chișinău

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.