/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ „Dacă încapi la ușă e bine.” Îmbulzeala cea de toate zilele. Cum se circulă diminețile în transportul public din Chișinău

missing
27 septembrie 2017, ora 18:11

Stațiile din Chișinău arată, dimineața, ca niște furnicare. Oameni grăbiți și nervoși se înghesuie în transportul public. Unii nu încap, înjură, își deplâng soarta și așteaptă un alt microbuz sau troleibuz. Alții, amenințați, probabil, cu sancțiuni de șefi pentru întârziere la serviciu, se înșfacă strâns cu mâinile de barele din troleibuze și trag de ele făcând loc ușii să se închidă în spatele lor. În microbuze, pasagerii aproape că stau în brațele șoferilor.

„Ieri, am așteptat 15 minute. Acum microbuzul meu a trecut plin și nici nu s-a oprit. Aștept până când vine cu locuri libere”.

„Dimineața foarte greu de nimerit. Poți să aștepți și jumătatea de oră”.

„Prinzi și un loc în troleibuz? Dacă încapi la ușă e bine”.

Cei mai mulți preferă troleibuzul. E mai civilizat. Mai exact – așa ar trebui să fie dacă am avea suficiente unități de transport. În lipsa acestora, mai ales dimineața, oamenii se calcă în picioare ca să prindă un loc chiar și lângă ușă, riscând să fie strâns de aceasta.

„Îmbulzeală. La acestă oră ar trebui să fie mai mult transport. Toți pleacă la serviciu, la școală…”

„Pentru mine nu e prea complicat – e ultima stație, stația terminus și toate troleibuzele sunt goale”.

Cei de la Direcția transport spun că aglomerația este determinată de veniturile mici ale transportatorilor și cheltuielile prea mari ale proprietarilor de rute.

„S-a constatat o problemă foarte acută în unitățile de transport, mai ales la unele rute de microbuz care circulă în suburbii sau în cartierele greu accesibile pentru transportul de capacitate sporită”, a menționat șeful direcției management în transport, Lilian Copaci.

„Vedeți undeva trebuie suplinite. Sunt itinerare unde nu este un flux atât de mare cum s-ar putea de reglementat această circulație, adăugând undeva un troleibuz sau microbuz sau viceversa”, a declarat Nistor Grozavu, primarul interimar de Chișinău.

În ultimele luni, numărul unităților de transport în Chișinău a scăzut de la 1700 la 1100 de microbuze și troleibuze.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram