(video) Revista Time relatează istoria unui gay din Cecenia care locuiește în Germania

Rally in Paris against Chechnya anti gay campaign

Revista Time a publicat un reportaj despre viața unui refugiat din Cecenia Movsara Escarhanov. Actualmente acesta locuiește în Germania într-o tabără de refugiați. I s-a refuzat de două ori un azil politic, iar acum trebuie să părăsească țara sub amenințarea deportării forțate. Escarhanov refuză să se întoarcă în Rusia, se declară homosexual deschis și se teme că poate fi ucis în Cecenia. Cu privire la persecuția în masă a homosexualilor din Cecenia pentru prima dată a relatat „Novaya Gazeta”, în opinia ei, vorbim despre sute de oameni. Novaya Gazeta și alte mass-media au publicat dovezi ale persecuției homosexualilor doar cu referire la autori anonimi. Time în premieră vorbește despre o persoană care în premieră a hotărât să-și spună numele.

Escarhanov a trăit în Grozny cu mama sa adoptivă. Familia era săracă, iar Escarhanov, pentru a câștiga bani, a postat pe Internet un anunț că era gata să vândă rinichiul. A început să primească scrisori de simpatie. Cu unul dintre expeditori, a început o corespondență prietenoasă. Cu trecerea timpului, corespondența a devenit mai intimă. Interlocutorul său i-a propus să se întâlnească. Întâlnirea s-a dovedit a fi o capcană. Un grup de bărbați care îl cunoșteau l-au pus într-o mașină și l-au dus în pădure. Acolo acesta a fost maltratat și impus să recunoască în fața camerei că este gay. Aceștia l-au șantajat și au cerut 200 de mii de ruble de la Ekarkhanov pentru ca să nu publice videoclipul, dar el nu a avut astfel de bani – iar videoclipul a fost postat pe Internet.

Escarchanov a fugit din Cecenia, a lucrat ca păstor în Teritoriul Stavropol, apoi a plecat la Moscova. În 2011, s-a întors în Cecenia pentru a vizita mama adoptivă. În Grozny, a fost reținut de poliție – conform lui Escarhanov, în legătură cu suspiciunea că are legături cu teroriștii. El le-a spus polițiștilor povestea, după care unul dintre ei se presupune că a încercat să-l violeze, apoi au vorbit cu două dintre rudele lui Escarchanov și le-a spus să-l „termine”. Ambele rude și poliția au refuzat să comenteze această poveste la jurnalistul Time.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Cristina Aramă
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente