Deputat: La Stăuceni într-un apartament sunt înregistrați 600 de oameni. Șefii CEC şi MTIC, la raport în Parlament

Procurorul general, preşedintele CEC și ministrul Tehnologiei Informației au fost chemați astăzi la Parlament pentru a da explicații cu privire la lacunele legislației care permit reședința temporară într-o localitate a cetățenilor. Aceasta după ce deputatul liberal Veaceslav Untilă a atenţionat că la actualul scrutin local din 14 iunie pe mai multe adrese din diferite localităţi au apărut peste noapte zeci de persoane, iar acest lucru ar influența rezultatele alegerilor.

„ La Stăuceni într-un singur apartament au fost înregistrați 600 de oameni. Aceste persoane temporar  înregistrate pot decide rezultatul votului într-o localitate. Este o breșă în legislație care este folosită de partide”, a declarat deputatul liberal.

În context, Veaceslav Untilă a solicitat chemarea în forul legislativ a Procurorului general, preşedintelui CEC și a ministrului Tehnologiei Informației pentru a oferi explicaţii în acest sens.

Propunerea liberalului a fost susţinută de liderul comuniștilor, Vladimir Voronin, care  a declarat că va susține inițiativa. Comunistul a relatat despre un alt caz de la Durlești, unde într-un garaj sunt înscriși 25 de persoane ” la inițiativa lui Dorin Chirtoacă”.

Replica liberalilor nu s-a lăsat mult aşteptată. „Dorin Chirtoacă nu este șef la MTIC, el o să fie primar încă cel puțin pentru 3 mandate”, a spus Untilă.

Decizia a fost luată cu votul majorității deputaților.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.