03:37:40 29.03.2024
Stiri

Conferința Internațională „Latinitate, Romanitate și Românitate”, organizată la Chișinău de Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi”

Știri 26.09.2017 15:20 Vizualizări1513 Autor: Ziarul National
Conferința Internațională „Latinitate, Romanitate și Românitate”, organizată la Chișinău de Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” Radio Chisinau


Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, instituție subordonată Ministerului pentru Românii de Pretutindeni și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova, alături de Universitatea de Stat din Moldova - Facultatea de Istorie și Filozofie, Universitatea din Oradea - Facultatea de Istorie, Relații Internaționale și Științe ale Comunicării, Universitatea din Padova - Departamentul de Studii Lingvistice și Literare, Centrul de Studii Interdisciplinare „Silviu Dragomir” Chișinău - Oradea și Centrul de Studii Transilvănene vor organiza, în perioada 28-30 septembrie 2017, Conferința Internațională „Latinitate, Romanitate și Românitate”.

Evenimentul îşi propune crearea unui cadru de discuții între specialiștii din domeniului istoriei și al culturii din România, Republica Moldova și din diaspora românească, pentru a evidenția moștenirea istorică a spațiului românesc în contextul general european, transmite „Radio Chișinău”.

La conferință vor participa specialiști și personalități de marcă din România, Republica Moldova, și din diaspora românească, dar și studenți de la universități de profil din Republica Moldova. Conferința va fi structurată pe mai multe paliere în cadrul cărora vor fi abordate mai multe tematici referitoare la identitatea românească și coordonatele formării acesteia. Comunicările participanților vor fi completate de abordări integrate și studii de caz.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md