/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

/VIDEO/ Cazul preotului din Frasin, care nu a vrut să înmormânteze un tânăr, va fi analizat săptămâna viitoare

missing
26 septembrie 2017, ora 19:12

Cazul, intrat în atenția presei, va fi examinat joi, la Episcopia Edineț. Vor fi examinate acțiunile preotului, care, potrivit sătenilor, a interpretat dogma bisericească după bunul plac.

„El e chemat la comisia disciplinară și săptămâna viitoare o să avem rezultatele. Acolo este chemată și mama decedatului, sunt chemați mai mulți acolo”, a declarat pentru TV8 Nicodim Vulpe, episcop la Eparhia Edineț și Briceni.

Contactat de TV8, preotul din Frasin a fost scump la vorbă. „Toate informațiile le-am dat la Episcopie și dumnealor o să vă răspundă la toate întrebările”, a menționat Alexei Gheorghelaș, preot în satul Frasin.

Mama tânărului decedat s-a văzut nevoită să apeleze la preotul dintr-un sat veci pentru oficierea prohodului după înmormântare, așa cum a îndemnat-o anterior episcopul din Chișinău.

„M-am gândit că nu o să-mi facă înmormântarea. Și m-am dus acolo la Codreni, am vorbit cu preotul acasă”, susține Lilia Ștempliuc, mama decedatului.

În luna august, curent, preotul Alexei Gheorgelaș, din satul Frasin, raionul Dondușeni a refuzat să primească tânărul decedat în biserică, deși anterior acesta a revenit tocmai de la Moscova pentru a contribui personal la reparația lăcașului sfânt. Preotul și-a explicat gestul prin faptul că tânărul ar fi „trăit în păcat” cu o femeie. Anterior, preotul a refuzat să înmormânteze și alte persoane – fie pentru că, în timpul vieții, nu au frecventat biserica, fie au băut prea mult.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram