10:45:04 29.03.2024
Stiri

Anunț oficial al Budapestei: „Ucraina își poate lua ADIO de la integrarea în UE”

Știri 26.09.2017 14:34 Vizualizări1473 Autor: Ziarul National
Anunț oficial al Budapestei: „Ucraina își poate lua ADIO de la integrarea în UE” Pagina de Rusia


Guvernul ungar a decis să blocheze toate deciziile Uniunii Europene care vizează apropierea de Ucraina, a declarat marți Peter Szijjártó, ministrul de Externe al Ungariei. Această decizie este răspunsul oficial al Budapestei la semnarea de către președintele Ucrainei a Legii cu privire la educație.

„Putem garanta că acest lucru va afecta viitorul Ucrainei”, a subliniat ministrul de Externe, care a caracterizat decizia lui Petro Poroșenko drept „rușinoasă”.

Site-ul oficial al Ministerului maghiar de Externe îl citează pe Poroșenko care a declarat dorința Ucrainei de a se apropia mai mult de Europa. „Dar decizia de a semna legea o îndepartează de Europa, deoarece a fost făcut un pas imens în direcția opusă”, a spus Szijjártó, transmite Pagina de Rusia.

În mesajul Ministerului Afacerilor Externe al Ungariei se remarcă faptul că Ucraina „poate sa-și ia adio de la integrarea în Europa”, precum și un citat direct al ministrului: „Ungaria va bloca orice inițiativă benefică Ucrainei în cadrul organizațiilor internaționale, în special în UE”.

CITIȚI și Din America, Iohannis anunţă o decizie FĂRĂ PRECEDENT la adresa Ucrainei. Gestul SFIDĂTOR nu a rămas fără răspuns imediat. „I-am spus direct acest lucru”

Concomitent cu mesajul Ministerului Afacerilor Externe, Budapesta a emis o ilustrare cu teze-cheie din declarația ministrului maghiar de externe: „Ungaria, fiind în Uniunea Europeană, va bloca orice măsură care ar putea fi un progres în procesul de integrare europeană a Ucrainei în spiritul programului Parteneriatului estic”, se arată în ilustrație.

„Este o rușine și dezamăgire că președintele Ucrainei a semnat legea învățământului, putem garanta că aceasta va afecta viitorul Ucrainei”, se spune de asemenea în ilustratie.

Amintim vă președintele Ucrainei, Petro Poroșenco, a promulgat ieri, 25 septembrie, legea care limitează dreptul minorităților naționale din Ucraina, inclusiv al etnicilor români, de a studia în limba maternă.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md