Trimite e-mail | Printeaza
IT
25.09.2017

SUA vor susține autoritățile moldovenești în dezvoltarea industriei IT

SUA vor susține autoritățile moldovenești în dezvoltarea industriei IT

Statele Unite ale Americii susțin eforturile autorităților Republicii Moldova în dezvoltarea  industriei IT și transformarea țării noastre într-un lider regional în domeniul dat. Declarația a fost făcută de Karen Hilliard, director USAID Moldova, în cadrul întrevederii cu viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, ministru al Economiei și Infrastructurii.
 
În context, Karen Hilliard că instituția pe care o reprezintă este disponibilă de a se implica activ la definitivarea Legii cu privire la Parcurile IT și diverse acțiuni de promovare peste hotare a ofertei Guvernului Republicii Moldova privind realizarea proiectelor investiționale sau de alt gen în aceste parcuri.
 
Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii, oficialul american l-a informat pe vicepremierul  Octavian Calmîc că USAID are drept scop susținerea autorităților de la Chișinău în dezvoltarea sectorului IT nu doar în capitală, dar și alte regiuni ale țării, prin crearea centrelor de excelență IT similare TekWill în  Bălți, Cahul și Comrat.
 
Prezent la întrevedere, ambasador al SUA în Republica Moldova, James D. Pettit, a menționat că sectorul IT este domeniul viitorului, care va juca rolul principal în evoluția proceselor economice din orice țară și eforturile autorităților moldovenești în dezvoltarea acestuia sunt salutabile. Diplomatul american a mai spus că  autoritățile SUA sunt disponibile de a acorda asistență tehnică și financiară atât în crearea și dezvoltarea parcurilor IT, cât și investitorilor străini în aceste centre inovaționale.
 
Vicepremierul Octavian Calmîc a menționat că dezvoltarea sectorului IT este una din prioritățile Ministerului Economiei și Infrastructurii, care dorește să transforme Republica Moldova într-un IT Hub regional de performanță. În context, oficialul moldovean a salutat suportul USAID privind efectuarea unui studiu avansat privind perspectivele de dezvoltare ale industriei IT în țara noastră, care va servi ca baza primară pentru dezvoltarea noii strategii de dezvoltare a competitivității industriei IT. ”La moment, acest document este în proces de elaborare, iar obiectivul nostru este ca în următoarele luni acesta să fie pus spre dezbateri publice cu industria și partenerii”, a accentuat Octavian Calmîc.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus