Liderul belarus de opoziție, arestat la Minsk

Nikolai Statkevici, liderul opoziției din Belarus, a fost reținut la Minsk, la doar câteva săptămâni după o precedentă arestare.

El a fost arestat imediat ce a ieșit din clădirea unde participase la o întâlnire cu un sindicat. Motivul reținerii lui Statkevici nu este cunoscut deocamdată.

În ultimele luni, Statkevici a făcut apel la proteste împotriva liderului autoritar al Belarusului, Aleksandr Lukașenko. În vârstă de 60 de ani, Statkevici este simbolul mișcării de opoziție din Belarus, iar timp de mulți ani a fost considerat deținut politic, trasmite Agerpres.

În 2011, el a fost condamnat la șase ani de închisoare după ce a participat la protestele violente de după alegerile din decembrie 2010. După eliberare, Statkevici a fost din nou în arestul poliției în aprilie și august acest an.

Absolventă de Jurnalism (Iași, 2015), își face masteratul în domeniul industriilor creative (Suedia, 2017).

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.