18:46:00 23.04.2024
Stiri

După ce a prevăzut fenomenele extreme din timpul verii, fostul şef al ANM revine cu un avertisment: „IARNA ACEASTA VA FI PRĂPĂD!”

Social 23.09.2017 13:30 Vizualizări2804 Autor: Ziarul National
După ce a prevăzut fenomenele extreme din timpul verii, fostul şef al ANM revine cu un avertisment: „IARNA ACEASTA VA FI PRĂPĂD!”


Iarna aceasta va fi prăpăd”, avertizează un specialist în meteorologie despre vremea care ne așteaptă în iarna care urmează. Fostul director general al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) din România și președinte al Societății Meteorologice Române, Ion Sandu, a vorbit în emisiunea „La ordinea zilei”, de la Antena 3, despre fenomenele meteorologice extreme care se produc tot mai des și care afectează și România.

După ce a avertizat încă din luna martie că urmează o vară cu fenomene meteo extreme, Ion Sandu revine cu un pronostic deloc optimist pentru iarnă, potrivit stiripesurse.ro.

Prezent în studioul Antenei 3, Ion Sandu a avertizat că urmează o iarnă grea, cu ninsori abundente şi viscol intens. „Iarna asta vor fi viscole foarte puternice, trebuie luate măsuri. Facem deducție logică: dacă și octombrie va fi mai cald, iarna aceasta va fi asemănătoare cu cea din 2012, va fi prăpăd”, a declarat Sandu, care a mai precizat că „ne îndreptăm spre evenimente meteo periculoase”.

În martie 2017, Ion Sandu a afirmat că vara va fi una cu perioade de secetă întrerupte de furtuni violente şi precipitaţii abundente în perioade scurte de timp. „Când vezi harta de prognoză pentru la vară, te apucă frica la cum arată. Dacă te uiţi la hărţile pentru iulie şi august, te apucă frica… sunt estimări, dar anul trecut s-au potrivit şi în alţi ani, au probabilitate de 70%… Când ai prognoză cu temperaturi foarte mari, e de aşteptat ca furtunile să fie şi mai violente, toată cantitatea de precipitaţii dintr-o lună se descarcă într-o zi sau în câteva ore”, afirma Sandu în urmă cu o jumătate de an.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md