După ce Jurnal TV a mediatizat faptul că membrii Consiliului de Presă au constatat că posturile de televiziune controlate de către şeful PD, Vladimir Plahotniuc, au comis mai multe abateri în cazul reflectării unui subiect ce îl viza pe preşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Consiliul Coordonator al Audiovizualului încearcă să tragă la răspundere postul nostru de televiziune.

Miezul problemei este o plângere a lui Andrei Năstase, prin care a denunţat tentativele de denigrare a persoanei sale. Deşi mai mulţi membri ai CCA au constatat nereguli în ştirile difuzate de holdingul lui Plahotniuc, preşedintele instituţiei, Dragoş Vicol, a considerat că şi Jurnal TV trebuie chemat la raport pentru că fără a aştepta concluzia Consiliului, a mediatizat plângerea lui Andrei Năstase.

Recent, CCA ne-a remis un aşa-numit raport de monitorizare a reportajelor Jurnal TV, în care se spune că noi suntem vinovaţi de încălcarea unui articol al Codului Audiovizualului şi că urmează să ne fie aplicată o sancţiune. În consecinţă, conducerea postului nostru de televiziune a expediat o scrisoare partenerilor de dezvoltare şi unor ambasade acreditate la Chişinău.

În scrisoarea sa, Jurnal TV atenţionează că nu este pentru prima dată când CCA are atitudine ostilă.

Am încercat să obţinem un comentariu din partea şefului Consiliului Coordonator al Audiovizualului, însă Dragoş Vicol nu a răspuns la telefon.

Nu este pentru prima dată când Dragoş Vicol cere ca postul nostru de televiziune să fie penalizat. De exemplu, anul trecut, el a venit cu ideea de a sancţiona Jurnal TV pentru că, în campania electorală, a difuzat mai multe materiale despre candidatul comun al forţelor de centru-dreapta la prezidenţiale, Maia Sandu, şi mai puţine despre candidatul socialist, Igor Dodon.