Trimite e-mail | Printeaza
Economie
20.09.2017

Comisiile parlamentare permanente au reexaminat astăzi proiecte remise de șeful statului

În cadrul ședințelor de astăzi ale Comisiilor parlamentare permanente au fost reexaminate unele proiecte trimise de șeful statului.
 
Astfel, Comisia securitate națională, apărare și ordine publică a menținut decizia Parlamentului asupra Legii cu privire la prevenirea și combaterea terorismului, cu excepția propunerilor de modificare a denumirilor autorităților publice centrale, conform reformei Guvernului.
 
Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media a menținut votul exprimat anterior pentru Legea cu privire la distincțiile de stat ale Republicii Moldova.

Comisia economie, buget și finanțe a menținut hotărârea adoptată anterior asupra Legii cu privire la energetică.
 
Comisia administrație publică a reexaminat și susținut poziția exprimată asupra unei legi de modificare și completare a unor acte legislative. Totodată, un alt act legislativ nu a întrunit numărul necesar de voturi și va fi propus spre dezbatere și adoptare în plenul Parlamentului.
 
Comisia mediu și dezvoltare regională, la fel, va propune spre dezbatere și adoptare în plenul Parlamentului a Legii pentru modificarea și completarea Legii privind plata pentru poluarea mediului.
 
Anterior, Comisia protecție socială, sănătate și familie a aprobat menținerea votului  pentru Legea cu privire la tichetele de masă, și pentru modificările și completările Codului muncii operate la finele sesiunii de primăvară.
 
Potrivit art.93 (2) din Constituție, Preşedintele Republicii Moldova este în drept, în cazul în care are obiecţii asupra unei legi, să o trimită, în termen de cel mult două săptămîni, spre reexaminare, Parlamentului. În cazul în care Parlamentul îşi menţine hotărîrea adoptată anterior, Preşedintele promulgă legea, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus