Presa japoneză: Coreea de Nord construieşte „în secret” un submarin nuclear

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Coreea de Nord construieşte „în secret” un submarin capabil să transporte ogive nucleare şi să efectueze atacuri supriză, relatează presa japoneză. Informaţia este furnizată publicaţiei World Times de către o sursă familiarizată cu acest dosar, notează portalul Sputnik.

World Times scrie că regimul comunist de la Phenian dispune în prezent de 60 de submarine diesel, care sunt mai uşor de interceptat decât cele nucleare.

Dezvăluirea are loc în contextul intensificării programelor nucleare şi balistice al Coreei de Nord. Recent, armata nord-coreeană a testat o rachetă balistică şi a efectuat un test nuclear, sporind îngrijorările comunităţii internaţionale.

La ONU, preşedintele american Donald Trump a denunţat Coreea de Nord şi pe liderul acesteia, Kim Jong-un, afirmând că „ameninţă întreaga lume cu pierderi inimaginabile de vieţi”.

Donald Trump a subliniat că este împotriva interesului întregii lumi ca Phenianul, pe care l-a catalogat drept o „bandă de infractori”, să obţină rachete şi arme nucleare.

„Omul rachetă este într-o misiune sinucigaşă în ceea ce-l priveşte”, a spus liderul Casei Albe despre Kim Jong-un.

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a pledat la rândul său pentru „o lume fără arme nucleare”, atrăgând atenţia asupra faptului că există riscul unui război cu Coreea de Nord.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...