Gheorghe Bălan s-a întâlnit cu directorul executiv al IDIS „Viitorul”

Vicepremierul Gheorghe Bălan şi directorul executiv al IDIS „Viitorul”  Igor Munteanu au abordat astăzi în cadrul unei întrevederi subiectul reglementării transnistrene. Interlocutorii s-au referit în special la subiectul retragerii trupelor militare şi a muniţiilor aflate ilegal pe teritoriul Republicii Moldova.

În context, Igor Munteanu i-a prezentat Vicepremierului Memoriul „Măsuri de răspuns la acțiunile provocatoare din ultima vreme a Grupului Operativ al Trupelor Ruse (GOTR), dislocate ilegal pe teritoriul Republicii Moldova” elaborat şi semnat de o parte a societăţii civile prin care este subliniat caracterul dăunător al prezenței militarilor străini, precum şi amenințările grave aduse la adresa securităţii Republicii Moldova.

Vicepremierul a menţionat că autorităţile urmăresc cu atenţie evenimentele care au loc în regiunea transnistreană şi în Zona de Securitate.

Gheorghe Bălan a  reiterat disponibilitatea autorităţilor de a purta un dialog deschis şi constructiv cu societatea civilă în vederea promovării unor politici eficiente pe subiectul transnistrean.


Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare