Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Servicii și inițiative inovatoare realizate de bibliotecile publice prezentate la „Iarmarocul Comunității"

   2704

Biblioteca Municipală „B.P. Hașdeu" din Chișinău a găzduit astăzi, 19 septembrie 2017, „Iarmarocul Comunității". În cadrul evenimentului au fost prezentate cele mai inovatoare servicii și inițiative realizate de bibliotecile publice din municipiu și raioanele Ialoveni, Căușeni, Orhei, Strășeni, Șoldănești, Rezina, Hâncești, Anenii Noi, Ștefan Vodă. Astfel, aceste inițiative a fost realizate grație colaborării de succes cu partenerii locali și naționali din sectorul public și privat, dar și a voluntarilor din cadrul diferitor comunități, inclusiv a rezultatelor impresionate obținute datorită activităților de Advocacy. 

Evenimentul a servit și o platformă de interacțiune și informare a publicului larg privind oferta de servicii și oportunitățile de care pot beneficia la bibliotecă, inclusiv incluziune digitală, educație, sănătate, dezvoltare economică, agricultură, accentuând rolul important pe care îl au bibliotecile la îmbunătățirea vieții cetățenilor.

De asemenea, participanții la iarmaroc au avut posibilitatea să participe la masterclass - uri, demonstrații și să afle în exclusivitate de la partenerii bibliotecilor ce servicii și instruiri pe interesele lor pot găsi la bibliotecă.

Menționăm că evenimentul face parte din campania națională de promovare a bibliotecilor publice „Ne vedem la bibliotecă!", care are drept scop informarea publicului larg despre faptul că bibliotecile din Republica Moldova devin adevărate centre comunitare, unde fiecare, indiferent de vârstă și ocupație, poate beneficia de servicii moderne și activități interactive. Cea de-a 2-a etapă a campaniei se desfășoară în perioada aprilie - octombrie 2017, în cele peste 1 000 de biblioteci publice din rețeaua Novateca.