Decis! Referendumul pentru demiterea primarului Dorin Chirtoacă va avea loc pe 19 noiembrie

dorin_chirtoaca_primarul_chisinaului_despre_guvernul_sturza-1140×643

Referendumul pentru demiterea primarului general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, va avea loc pe 19 noiembrie. O decizie în acest sens a fost aprobată astăzi de către membrii Comisiei Electorale Centrale.

Această decizie vine la o săptămână după ce Consiliul Municipal din Chişinău a decis data pentru desfăşurarea referendumului.

Pentru desfășurarea referendumului inițiat de către PSRM au votat șase membri ai comisiei, iar doi membri s-au abținut. Alina Russu, președintele CEC, a specificat că Partidul Liberal a contestat la Curtea Constituțională legalitatea desfășurării referendumului, dar nu a solicitat aplicarea măsurilor asiguratorii.

Totodată, Russu a declarat că în bugetul instituției pe care o conduce, nu sunt resurse financiare pentru organizarea referendumului, dar CEC va solicita susținere financiară. La fel, Alina Russu a anunțat că perioada electorală urmează să înceapă cu 45 de zile înainte de ziua referendumului.

La sfârşitul lunii mai, Dorin Chirtoacă a fost reţinut de către ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie din Republica Moldova, fiind bănuit de trafic de influenţă, într-un dosar al unor parcări cu plată din Chişinău.

Din 26 mai, Chirtoacă a fost plasat în arest la domiciliu, fiind şi suspendat din funcţie în perioada desfăşurării anchetei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente