Actualitate

Se caută secretar general de stat şi secretari de stat ai Ministerului Justiţiei

Candidaţii pentru funcţia de secretar general de stat trebuie să fie licenţiaţi în unul din domeniile: drept, administraţie publică, management sau economie, cu experienţă managerială de cel puţin 3 ani.

Cele două funcţii de secretari de stat sunt în domeniile:
– creaţiei şi perfecţionării legislaţiei, profesiilor şi serviciilor juridice, reprezentării Guvernului în Parlament şi la Curtea Constituţională;
– cooperării juridice internaţionale, relaţiilor internaţionale pe segmentul justiţiei, reprezentării intereselor statului în instanţele judecătoreşti, în instituţiile de arbitraj naţionale şi internaţionale.

Cei care vor aplica trebuie să fie licenţiaţi în drept, cu experienţă managerială de 2 ani.

Este obligatorie cunoaşterea limbii de stat şi a uneia de circulaţie internaţională la nivel B2. La concurs sunt admişi cetăţenii Republicii Moldova care nu au atins vârsta de pensionare, deţin capacitatea deplină de exerciţiu şi experienţă profesională de minim 5 ani în ariile de competenţă ale ministerului.

Salariul funcţiei de secretar general de stat este minim 7400 lei, iar secretarii de stat vor primi minim 7000 lei. Termenul de angajare este pe o perioadă nedeterminată. Persoanele interesate urmează să depună dosarul de participare personal la sediul Guvernului, prin poştă, sau expediindu-l prin e-mail pe: luminita.ganenco@gov.md.

Amintim că, în baza unei legi aprobate de Parlament, la mijlocul lunii iulie curent, privind reforma administraţiei publice centrale, funcţiile de viceminiştri nu vor mai exista, iar atribuţiile lor vor fi exercitate de secretari generali şi secretari de stat. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *