Actualitate

Ce spune culoarea ochilor tăi despre starea ta de sănătate

Anumite culori de ochi sunt asociate cu anumite boli sau predispoziţii. Bineînţeles, riscul de a dezvolta anumite boli se bazează pe o mulţime de alţi factori, iar medicul specialist îţi poate spune dacă există semne care indică un potențial risc de a suferi de o anumită afecţiune.

Ochii căprui

Ochii căprui indică o predispoziţie ridicată la vitiligo, o boală de piele autoimună, care se caracterizează prin pete albe pe piele. De asemenea, cercetările arată că persoanele cu ochi căprui au o toleranţă scăzută la durere şi sunt predispuse la anxietate şi depresie.

De asemenea, sunt predispuse şi la dependenţa de alcool.

Dacă culoarea ochilor tăi este căprui spre verde, trebuie să ştii că ai o toleranţă scăzută la durere şi anxietate faţă de persoanele cu ochii mai deschişi la culoare.

Potrivit studiilor efectuate pe această temă, oamenii cu ochii închişi la culoare au aproximativ aceleaşi riscuri şi predispoziţii.
 
Ochii deschiși la culoare, verzi sau albaștri

Cei cu ochii verzi sau albaştri au o toleranţă crescută la durere şi un risc scăzut de anxietate sau depresie, însă riscă să dezvolte o formă rară de cancer, şi anume melanomul ocular. Acest lucru se întâmplă în principal din cauza faptului că irisul nu oferă suficientă protecţie UV.

Totuşi, există persoane care au ochii roşii în permanenţă. Acesta este un semn de oboseală cronică, depresie, anxietate sau semnul unei boli autoimune.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *