După o pauză de 13 ani, Rusia și Irakul au făcut anunțul: Un semnal important pe care îl transmit cele două țări

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Legăturile aeriene directe între Rusia şi Irak au fost reluate duminică, după o întrerupere de 13 ani cauzată de degradarea securităţii pe teritoriul irakian, au anunţat autorităţile ruse, informează AFP, scrie agerpres.ro.

Un avion al companiei Iraqi Airways a decolat de la Bagdad la orele locale 10:31 (07:31 GMT) şi urma să aterizeze pe aeroportul moscovit Vnukovo la orele locale

„Primul zbor comercial soseşte astăzi. Acesta este un semnal din partea autorităţilor irakiene că cetăţenii ruşi pot călători fără probleme în Irak”, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al agenţiei federale ruse a aviaţiei, Rosaviaţia, Serghei Izvolski.

Deocamdată, a fost restabilită doar legătura Bagdad-Moscova, însă cele două ţări ar mai putea deschide o linie în direcţia Bassorah, în sudul Irakului.

Rusia a suspendat legăturile sale aeriene comerciale cu Irakul în 2004, din cauza degradării situaţiei pe teritoriul irakian ca urmare a doborârii regimului lui Saddam Hussein de către o coaliţie condusă de SUA.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...